بررسی بنیادی یا تحلیل بنیادی در بورس به چه معناست؟

تحلیل بورس
تحلیل بورس
در دنیای بورس لازم است که تحلیل هایی توسط افراد سرمایه گذار صورت بگیرد. این تحلیل ها و بررسی ها عموما به دو شیوه ی تخصصی و ابتدایی یا تکنینیکال و بنیادی هستند. در این مطلب تحلیل بنیادی و مبانی آن را برای شما دوستان بیان می کنیم. با ما همراه باشید.

تحلیل بنیادی در دنیای بورس به شکل گسترده عواملی مانند سیاستو اقتصاد و تاثیر ان بر بازار های سرمایه گذاری را در بر می گیرد و مورد بررسی شخص سرمایه گذار قرار می گیرد. و سپس بخش های پرپتانسیل اقتصاد فراخور اخبار منتشره شناسایی می گردد.
در گام بعد، صنایع دارای چشم انداز روشن انتخاب و شرکت های موجود در آن صنعت مورد بررسی قرار می گیرند. در این مرحله از تحلیل بنیادی، ساختار و موارد پایه ای شرکت واکاوی می شود. در این روش، تمرکز بر روی گزارشات مالی، روند و چشم انداز سودآوری شرکت است. تحلیلگران پس از بررسی وضعیت فعلی و تخمین وضعیت آتی شرکت، ارزش ذاتی آن را محاسبه می نمایند. مقایسه ارزش ذاتی سهم با قیمت فعلی آن در بازار، در اتخاذ تصمیمات بهینه سرمایه گذاری  تاثیر گذار است.

صنعت را تحلیل و بررسی کنید

میزان رقابت و یا انحصاری بودن، سهولت ورود رقبای جدید، دسترسی به مواد اولیه و بازار محصول از جمله مواردی هستند که سودآوری شرکت‌ها در هر صنعت را، تحت تأثیر قرار می‌دهند. در انتخاب صنعت باید به نقاط قوت، ضعف، فرصت‌ها و تهدیدهای آن صنعت توجه داشت.

اقتصاد و سیاست تاثیر گذار هستند

در بررسی عوامل کلان اقتصادی، نرخ تورم، سیاست های پولی و مالی، جهت گیری آتی نرخ های بازار پول، ارقام بودجه کشور، تغییرات تعرفه های گمرکی و … مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین در مباحث سیاسی، اخبار مربوط به حوادث منطقه، موقعیت کشور در سطح بین الملل و پتانسیل سرمایه گذاری خارجی در بخش های مختلف کشور و یا امکان دستیابی به بازارهای مصرف جدید و سایر موارد مورد بررسی قرار می گیرند.

شرکت ها هم بررسی کنید

در این مرحله تمرکز تحلیلگر عمدتا بر رویدادها و گزارشات مالی شرکت است و عواملی چون فروش و منابع درآمدی شرکت، هزینه ها، ترکیب دارایی ها، میزان بدهی ها، منایع تامین مالی و غیره مورد بررسی قرار می گیرند و سودآوری آتی شرکت تخمین و ریسک هایی که ممکن است دستیابی به آن سودها را به مخاطره اندازد شناسایی می گردد. نهایتا نیز تحلیلگر به واسطه ترسیم چشم انداز سودآوری شرکت، سهام آن را ارزش گذاری می نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.