با فرابورس و بازار های ان آشنا شوید

فرابورس

فرابورس

در این مطلب با ما همراه باشید تا با بازار های فرابورس و مفاهیم آن آشنا شویم . بازار های فرابورس شامل بازار های پایه و اول و دوم و سوم هستند.

بازار اوراق بهادار رسمی و تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار را فرابورس می گویند. بازار فرابورس با هدف بهره‌گیری صنایع نوپا از منابع مالی بازار سرمایه، همچنین ایجاد گوناگونی در اوراق بهادار قابل معامله به وجود آمده است. با تصویب برخی قوانین در فرابورس، رویه‌های پذیرش و انجام معاملات اوراق بهادار در این بازار در مقایسه با بورس تسهیل گردیده است. لذا بسیاری از شرکت‌های سرمایه‌پذیر که در چارچوب قوانین بورس اوراق بهادار امکان عرضه سهام خود را به عموم ندارند، قادرند منابع مالی مورد نیاز خود را از طریق این بازار تأمین نمایند.

بازار اول در فرابورس یعنی چه

بازار اول در فرابورس نوسان سهام شرکتها و اوراق پذیرفته شده ۵ درصد و بدون حجم مبنا لحاظ شده است. شرکت ها جهت پذیرش سهام خود در این بازار باید شرایط مطروح در قانون را احراز نمایند برخی از این شرایط عبارتند از اینکه آخرین سرمایه ثبت شده آنها حداقل ده میلیارد ریال و یکسال از زمان بهره برداری آن گذشته و زیان انباشته نداشته باشند.

بازار دوم در فرابورس و تعاریف آن

در این بازار هم شاهد  نوسان سهام شرکتها و اوراق پذیرفته شده ۵ درصد و بدون حجم مبنا هستیم. شرکت ها جهت پذیرش سهام خود در این بازار باید شرایط مطروح در قانون را احراز نمایند برخی از این شرایط عبارتند از اینکه آخرین سرمایه ثبت شده آنها حداقل یک میلیارد ریال و مشمول ماده ١۴١ لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت نباشند.

بازار عرصه یا بازار سوم در فرابورس

این بازار محلی سودمند برای انجام معاملات عمده اوراق بهاداری است که امکان یا شرایط پذیرش در فرابورس را ندارند. انجام پذیره نویسی انواع اوراق بهادار از جمله شرکتهای سهامی عام در شرف تاسیس، دیگر ویژگی مهم بازار عرضه به حساب می‌آید. انجام عرضه در این بازار مستلزم گذراندن فرایند پذیرش نبوده و با انجام تشریفات اداری در فرابورس، امکان پذیر است.
در بازار عرضه فرابورس بلوکهای سهام شرکت‌های سهامی (عام، خاص، تعاونی و …) ، حق‌تقدم خرید سهام شرکت‌های سهامی عام، سهام ناشی از افزایش سرمایه شرکت‌های سهامی عام، پذیره نویسی سهام و اوراق مشارکت، پذیره نویسی گواهی سپرده سرمایه گذاری بانک ها، املاک و مستغلات، امتیاز بهره برداری و حق ثبت اختراعات در قالب سهام شرکت های سهامی خاص می‌توانند مورد معامله قرار گیرند.

بازار پایه در فرابورس چه می کند؟

بازار پایه به مراتب قوانین ساده تری نسبت به بازارهای اول و دوم فرابورس دارند. شرکت هایی که سهام آنها در این بازار داد و ستد می شوند در زمینه ارائه اطلاعات از الزامات کمتری برخوردارند، در این بازار حجم مبنا وجود ندارد و از دامنه نوسان بیشتری(١٠ درصد) نسبت به سایر بازارهای فرابورس برخوردار است. بنابراین سرمایه گذاری در سهام شرکت های بازار پایه فرابورس با ریسک بیشتری همراه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.